Minden szemészeti panasz esetén indokolt a szemfenékvizsgálat, főként akkor, ha a beteg szemfájdalmat érez, problémája van a látásélességgel, vagy folyton fáj a feje, de mással ez nem magyarázható. Azonban nem mindegy, hogy hol végzik el ezt a vizsgálatot. Olyan rendelőbe ajánlott menni ezzel, ahol a profi szemészek modern eszközparkkal dolgoznak. A Budai Szemészeti Központ (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14.) sok pozitív értékelést kapott.

Itt nagyon rövid ideig tart a szemfenékvizsgált és teljesen fájdalommentes. A budaiszemeszet.hu weboldalon mindent megtudhatunk erről a vizsgálatról, érdemes tájékozódnunk, mielőtt bejelentkeznénk. A leírásokból és az oldalon olvasható véleményekből rá fogunk jönni, hogy ez az a rendelő, ahová érdemes mennünk az analízis érdekében. A szemfenékvizsgálat során olyan károsodások válhatnak láthatóvá, amelyek a látóidegfőt, az itt futó ereket, az ideghártyát vagy a sárga foltot érintik.

Ugyanakkor esetleges lerakódásokra is fény derülhet, például vérzésekre vagy az eret elzáró vérrögre. Ezzel az analízissel tehát észlelhetőek kívülről a szemen elváltozást nem okozó betegségek. Rendszeres vizsgálatra van szükségük a cukorbetegeknek, a magas vérnyomással élőknek, de érelmeszesedés vagy zöldhályog esetén is el kell végeztetni. A Budai Szemészeti Központban több évtizedes tapasztalattal bíró szemész szakorvosok várják a pácienseket.

A rendelő modern felszereltsége lehetővé teszi a szemészeti problémák kivizsgálását és kezelését egyaránt. A szakemberek nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is elismert képviselői a szakterületüknek. A szemfenékvizsgálatot és a kezelést is nyugodtan rábízhatjuk az itt praktizáló orvosokra, mert az garantáltan sikeres lesz. Ők mindig a páciensnek lehető legjobb megoldást javasolják, minden beteget egyénként kezelnek. A kezelési tervet a páciens életmódjának, igényeinek figyelembevételével, az orvossal közösen választják ki. Természetesen, a betegség és a beteg állapota az első számú szempont.