A fürdőt okosan kell kialakítani, hiszen fontos, hogy konstruktívan segítse a rendszeres készülődést. Az igények a kor előrehaladásával változhatnak. Amíg fiatalon sokan szeretnek ellubickolni egy méretes kádban, addig az idősebbek már inkább a tusolást részesítik előnyben. Ilyenkor kerül előtérbe a zuhanyfüggöny tartó.

Ha nem egy gyári kabinról van szó, hanem saját építésű tusolóról, akkor fontos azt elhatárolni egy függönnyel, ami megakadályozza a víz kicsapódását. Mivel többféle méretű és ívű fülke építhető, ezért ehhez kell alkalmazkodjon a zuhanyfüggöny tartó is. Ezen igények kielégítésére születtek meg a különféle méretű és formájú típusok.

Választható egyenes, derékszögű, íves kivitel egyaránt a komfortszerelvenyshop.hu weboldalon. Itt biztosan megtalálható a kívánt változat, ezért megéri közelebbről szemügyre venni a felhozatalt. A zuhanyfüggöny tartó alumíniumból készül, többnyire porlakkal bebont felületkezeléssel. Anyagának hála könnyű, de mégis ellenálló a különféle hatásokkal szemben. Jól bírja a párás környezetet, ezért sok éven át kitart, minden gond nélkül.