Ha meleget szeretnénk otthon, akkor gondoskodnunk kell a megfelelő eszközökről. A kandalló beépítése vagy tervezése mögött az egyik leggyakoribb probléma, hogy sok füstöt termel. Ahhoz, hogy ez ne jelentsen komoly problémát, számos tényezőt figyelembe kell venni.

A méret, az alkotóelemek alakja, sőt, még az elhelyezés is hozzájárulhat ahhoz, hogy egy kandallókémény jól működik vagy sem. Nem mindenki tudja, hogyan kell a kéményt méretezni ahhoz, hogy biztonságos és hatékony legyen. Az egész család egészsége függ a döntéseinktől, éppen ezért nagyon fontos, hogy a kandalló illeszkedjen annak a helyiségnek a méretéhez, amelyikben elhelyezésre kerül.

A nagyobb vagy kisebb modell kiválasztása nem egyszerűen ízlés kérdése, mivel ha nem alkalmazkodunk a dimenziókhoz, akkor elszenvedhetjük a következményeket. Miután a kandalló méretét meghatározták, a többi elem, például a kémény füstelvezetőjének méreteit is meg kell mérni. Ha a kémény túl szűk, a füst nem fog megfelelően távozni. Ezek mind hozzátartoznak a kandalló beépítése körüli vitákba.