Egyre többen választják azt a megoldást, hogy a padlóburkolatokat szabadon hagyják, hiszen ezek önmagukban is nagyon esztétikusak és így modern hatást tudnak elérni. Azonban a szőnyegek nemcsak berendezési tárgyak, hanem nagyon fontos funkcionális szerepük is van, ami télvíz idején válik csak igazán fontossá.

Ugyanis a szőnyegek remek szigetelő képességgel rendelkeznek, aminek köszönhetően sokkal kellemesebb a hideg évszakokban járkálni, ülni rajtuk, mint a parkettán. Ahol gyakran szoktak a családtagok a földön ülni, pláne ha gyerkőcük is vannak, ott kimondottan fontos, hogy szőnyegek védjék őket a megfázástól.

Hiszen, hiába van még padlófűtés is, az nem minden pillanatban működik, így észre sem veszik és máris megtörtént a baj. Tehát, ha úgy általában véve jobban tetszik is a szőnyegek nélküli design, legalább a hűvösebb időkben érdemes néhányat letenni, mert nemcsak kényelmesebb rajtuk ülni, lépkedni, mászkálni, hanem védelmet is nyújtanak. Meglátja, ha stílusban is megfelelőt választ, akkor a szépérzékét sem fogják bántani.