A modern korban a beton a megbízhatóságot, strammságot, a biztos alapot és szerencsére egyre inkább az esztétikus megoldásokat jelenti, főleg akkor, amikor a tervező szakít a kommunizmusban megfigyelhető egyoldalúsággal, és kreatív oldaláról közelíti meg ezt az alapanyagot. Ezeket tudva már érthető, mi okból is lett a betonkerítés a legkedveltebb szerkezet a ház elkerítésének céljából.

A betonkerítés legfőbb pozitívuma talán az, hogy sokkal jobban ellenáll az időjárás viszontagságainak, mint a fából vagy a drótból készült típusok. Ez pedig azt jelenti, hogy az ember beruházása sokszorosan megtérül. Mivel a kerítéseknél betonozási sablonokat szokás használni, így a vásárló nyugodtan válogathat a különféle formák, minták közül.

Ott vannak például a robusztus oszlopok vagy karcsú, díszítést szolgáló elemek. A betonozási sablonok azért lényegesek, mert ezek által olyan kerítés hozható létre, amelyik valóban megfelel a követelményeknek esztétikai szempontból is. Jó, ha a tulaj kreatív és meg meri álmodni, tervezni azt a betonkerítés változatot, amelyikben majd éveken keresztül örömét lelheti.