A nyár igazán kedvez a szóróajándék után kutatóknak, hiszen rengeteg olyan hasznos holmi és kiegészítő van, ami remek reklámfelületet biztosít és örömet lehet vele okozni a járókelőknek. A napszemüveg reklámajándék gyanánt is megvásárolható, hiszen garantáltan minden lakásban, házban gazdára lel és a szárán egy apró logó, a cég neve és még elérhetőség is feltüntethető.

Akár többféle színben és stílusban is érdemes válogatni, hogy minél több embert lehessen elérni a napszemüveg reklámajándék által. Lehet, hogy valaki csak azért nem hordaná a reklámhordozónkat, mert nem megfelelő a formája vagy a színe, tehát hasznos lehet itt is a változatosságra törekedni.

Ugyanakkor a minőség mindenképpen alapkövetelmény kell legyen, mert ha a szemüveg hamar tönkremegy vagy már eleve nem túl bizalomgerjesztő külsővel rendelkezik, akkor azzal negatív reklámot is csinálhatunk, holott pont az ellenkezője a cél. Tehát a legfontosabb, hogy amennyiben a napszemüveg reklámajándék mellett döntünk, akkor áldozzuk a nívóra, továbbá az egyediség és a változatosság is az előnyünkre válhat.