A víz az élet alapeleme, így azok a személyek, akiknek az egészségük jelenti a legfontosabb dolgot, minden erejükkel azon vannak, hogy tiszta folyadékkal éltessék a szervezetüket. Az ozmózis szűrő tulajdonképpen szennyeződéseket eltávolító készülék, ami már hazánkban is beszerezhető.

Azt kell róla tudni, hogy minden nagyobb molekulát kisöpör a folyadékból, ami veszélyt jelentene az emberi testre. A www.vizbaratok.hu weboldal egyenesen, őszintén közli a gyártmánynak a hátrányait. Az ozmózis szűrő nem csupán a kártékony részecskéktől mentesíti a vizet, hanem bizony azokat is kiküszöböli, amelyekre minden embernek szüksége lenne.

Az ásványi anyagot minden esetben pótolni kell, azonban az ozmózis szűrő a nagyobb szerves anyagok átszitálásakor, a kalciumot, a magnéziumot is eltávolítja. Létezik egyfajta megoldás arra, hogy ezeket utólag visszapótolják, azonban a vélemények azt tükrözik, hogy ennek a folyamatnak semmi értelme nincs, hiszen ezáltal elvész a természetesség, továbbá pedig még az íze is kellemetlen lesz.