Akárcsak a nőket, úgy a férfiakat is különféle hormonális megbetegedések érintik 50 éves kor fölött. Sokak számára köd leng akörül a kérdés körül, hogy mitől alakul ki a prosztatarák és mik a gyógyítási lehetőségei?

Nos, a vizsgálatok elsősorban arról számolnak be, hogy prosztata problémák során a prosztata megnövekszik, a szerv pedig a húgycsövet nyomja, ami folyamatos vizelési ingert okoz. A gyakori impulzus főleg éjszaka jön elő, ami kiegészül egyéb szimptómákkal is, például a nehézkességgel, egyéb intim fájdalmakkal. Aki hasonló tüneteket észlel, annak mindenképp mihamarabb fel kell keresnie egy szakembert. Az urológusok java része főleg antibiotikumos kezelést ajánl, amely akár 6-12 héten át tart.

Ebben a periódusban kerülni kell a hosszú időn át tartó üléseket, fontos a mozgás, a pihenést pedig fekvés kell képezze. A fűszeres ételek, sőt, az alkohol is súlyosbíthatja a betegséget, így ezeket teljesen ki kell iktatni az étrendből. Abban az esetben, ha nem tapasztalható meg javulás, akkor műtétre kell számítani.