A riasztórendszerek jelentősen csökkenthetik a betörés veszélyét, ezért egyre többen választják ezeket az eszközöket, a lakásuk biztonságossá tételéhez. A modern vezeték nélküli riasztó is egyre népszerűbb, mivel ma már az ára jóval alacsonyabb, mint néhány évvel ezelőtt volt.

Számtalan előnnyel rendelkezik, ezért is döntenek sokan a rádiós érzékelők mellett. A telepítése jóval egyszerűbb, mert nem kell a kábelekkel bajlódni, így az elhelyezésére is több lehetőség van. Nem kell attól tartani, hogy nem ér el a vezeték addig, ahova el szeretnénk helyezni a berendezést. Valamint, a lakásfelújítások során is könnyen áthelyezhetjük azokat, ha szeretnénk és szükséges.

A vezeték nélküli riasztó szintén megbízható és hatékony, pontosan úgy, mint vezetékes társai, ezért ugyanolyan biztonságot garantál. Nemcsak családi házakban veszik nagy hasznát az ilyen készülékeknek, hanem a bolttulajdonosok, raktárak és egyéb intézmények számára is kedvező feltételeket teremt a biztonságtechnika terén.

A riasztók elsődleges feladata jelezni a ház lakóinak, illetve a kereskedelmi egységek tulajdonosainak és a biztonsági szakembereknek, hogy valaki illetéktelenül próbál behatolni a magánterületre. Ugyanakkor a betörőt is megzavarhatja a tevékenységében és elriaszthatja a bűntett elkövetésétől. A vezeték nélküli riasztó energiaellátását elemek biztosítják, amelyek akár több évig is üzemképesek maradnak. Ettől függetlenül, rendszeres időközönként érdemes ellenőrizni az elemek állapotát, hogy időben ki lehessen cserélni, ha szükség van rá.