Lakásvásárlás esetén nem mindegy, hogy mekkora az önrész és milyen összeget tud például egy bank biztosítani. Továbbá az sem lényegtelen, hogy az intézmény milyen követelményeket állít fel ahhoz, hogy hitelt adjon, tehát jól utána kell nézni a lehetőségeknek, mert sok múlhat azon, milyen ajánlatot fogadunk el.

Azonban az utánajárás komoly idő- és energiaráfordítást követel meg, így előnyösebb lehet hitelközvetítő segítségét kérni. Egy ilyen szakember minden banktól friss információkkal rendelkezik a hitellehetőségekről, így nagyon gyorsan össze tudja hasonlítani az alternatívákat, és a legjobbakat perceken belül már papíron képes bemutatni nekünk.

Valamint felvilágosíthat arról is, hogy jár-e a mi helyzetünkben valamilyen állami támogatás, ami akár jelentős segítséget is jelenthet. A hitelközvetítő iroda munkadíját az adott bank fizeti, amellyel végül szerződünk, tehát a profi szolgáltatás igénybevétele még plusz költséget sem jelent nekünk, így nem érdemes saját szakállunkra elindulni és mindenhonnan ajánlatot kérni.