A médiában, írott reklámokban, de a barátai vagy családi körében is sokat hallani a gyerek biztonságának a fontosságáról, autós utazás közben.

A vélemények megoszlanak a használatról és márkákról, hiszen az üzletek által felkínált választék a gyerekülés számtalan típusát tárja a vásárlók elé, ami egyre nehezebbé teszi a megfelelő darab kiválasztását. Az egyik ajánlott fajta a menetiránynak megfelelően beszerelhető 5 pontos biztonsági övvel ellátott gyerekülés. Ez a biztonsági öv ellenőrzött lassítást tesz lehetővé az ütközés során, ezáltal a karambol alatt keletkezett energiákat a test stabil részein, a vállakon, a csípőn és a medencén át az ülésbe vezeti le.

Ráadásul teljesen a gyerek testére lehet igazítani, ezzel is fokozva a stabilitást. Végül, talán a legfontosabb tulajdonsága az 5 pontos biztonsági övnek, hogy bármilyen irányú ütközésben kiváló védelmet nyújt a benne lévő kicsinek. Ne bízza a véletlenre a pici biztonságát, hanem kérjen szaktanácsadást, hogy a legmegbízhatóbb védelmet garantálhassa a gyerekülés révén!