Aki foglalkozott már műkörmökkel, az tudja, hogy egyáltalán nem olyan könnyű elkészíteni ezeket a díszítéseket, ahogyan azt sokan hiszik. Nem ritka, hogy a hölgyek csiszolnak, políroznak és több rétegben festenek annak érdekében, hogy a műköröm zselé tartósan megmaradjon.

Persze vannak olyan nők is, akiknek erre nincsen idejük és inkább valami egyszerű, de tartós megoldásra vágynak. Elképzelhető, hogy nekik praktikus választás lesz az egyfázisú műköröm zselé, amihez nem kell sem alapozó, sem fedőlakk.

A termék UV vagy LED lámpa alatt egy perc alatt köt meg, ezért a hölgyeknek nem kell sok időt szánniuk a manikűrre. További előnyt jelent, hogy a lekent körömre rakhatók apróbb díszek (porok, strasszok, masnik), amelyeket azonban már érdemes lefedni egy rétegnyi lakkal.

A lányok így gondoskodhatnak arról, hogy a műköröm zselén fennmaradjon a mutatós díszítés. Sokan teszik fel azt a kérdést is, hogyan lehet később a körömről leszedni a felkent terméket. Amennyiben a műköröm zselé oldható anyagból van, akkor elég lehet egy szimpla lemosó is.