Az elmúlt néhány évben a gazdaság növekvő tendenciát mutat. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy egyre több az eladó ház Pécs városában, valamint az ország más településein is. Ezek jórészt újépítésű ingatlanok, amelyekből arra következtethetünk, hogy az építőipar igen jó helyzetben van. Ez pedig egy ország gazdasági mutatójának az egyik alappillére lehet.

Ugyanakkor a kereslet is nagy az ingatlanok iránt, egyébként a befektetők nem áldoznának rá ennyi pénzt, ha nem tudnák azokat eladni. Itt mindenki megtalálhatja álmai otthonát, hiszen a kertes, családi házaktól kezdve, a társasházakon át, mindenféle ingatlant lehet vásárolni a városban. Aki a csendes, nyugodt környéket részesíti előnyben, az is talál megfelelőt, hiszen sok eladó ház Pécs csendes, kertvárosi részében található.

Viszont, aki a munkája miatt közelebb szeretne költözni a város központjához, annak is van lehetősége ingatlant vásárolni a történelmi városközpontban, vagy annak környékén. Pécs egyetemi város, ezáltal az ország egyik kulturális és tudományos központja. Igen sok fiatal pár választja Pécset végleges lakhelyének, miután elvégezték az egyetemet.

Alkalmas hely ez a családalapításra és a gyermeknevelésre, ugyanis nagyváros, de mégis csendes, nyugodt. Így tökéletesen érthető, hogy folyamatosan van eladó ház Pécs területén, mert van rá igény. Bárhol is legyen az eladó ház Pécs bármelyik részén, a külvárosban vagy a központhoz közel, hamar gazdára talál. Ezért, ha talált egy megfelelő ingatlant a városban, ne habozzon sokáig, mert hamar elkel!