Egy új otthon építésénél óhatatlanul felmerül az a kérdés, hogy milyen anyagokból fogunk kerítést felhúzni. Szerencsére a modern technológiáknak köszönhetően bőségesen akad választék számunkra. Remek megoldás lehet a betonkerítés, amelyet kimondottan gyorsan fel lehet állítani. Nagyon kevés tereprendezésre és még kevesebb alapra van szükség mindösszesen, és már kész is.

Természetesen, nem mindegy, hogy pontosan milyen típust választunk ki. Amennyiben nem szeretnénk, hogy valaki véletlenül belásson a kertbe, akkor érdemes lehet teljesen zárt felületű betonkerítés elemeket választanunk. Ha nem zavarnak minket a fürkésző tekintetek, akkor a nyíltabb, osztottabb kialakítás mellett dönthetünk.

Gyakran hagyományos szürke, vagyis inkább cement színű termékekről beszélhetünk, de ezeket előfordulhat, hogy színezett változatban is megrendelhetjük, de amennyiben mégsem, akkor a betonkerítés kimondottan gyorsan és könnyedén festhető a helyszínen. Ennek nagy előnye, hogy nem kell félnünk az összeillesztések során keletkező karcolódásoktól.