A hüvelyesek fontos alapanyagai az ételeinknek, mert fehérjékben, ásványi anyagokban és vitaminokban is gazdagok. A bab és borsó mellett, a vörös lencse is egyre népszerűbb alapanyaga a magyar konyhának. Felhasználását tekintve igen sokoldalú.

Készíthetünk belőle köretet, főzeléket, de salátákhoz is adható. Rengeteg fontos nyomelem található meg a magokban, így tápértéke rendkívül jó. A vörös lencse olyan ritka aminosavakban is gazdag, mint a triptofán. Persze az Omega-3 és az Omega-6 zsírsav tartalma miatt is érdemes fogyasztani.

Ezek mind fontos összetevői a szervezetünknek. A lencsének jelentős szerepe van az anyagcsere folyamatok fokozásában, valamint az immunrendszer erősítésében.

A vörös lencse a legkönnyebben emészthető hüvelyes, így azok is bátran fogyaszthatják, akiknek a bab vagy a borsó megemésztése problémát okoz. Elkészítése is roppant egyszerű, hiszen más hüvelyes magokkal szemben, ezt nem kell órákig áztatni főzés előtt. Gyorsan megfő és változatos, finom ételeket készíthetünk belőle.