A latin-amerikai országok híresek a csípős ételekről, vérpezsdítő, mozgásra serkentő zenékről és nem utolsósorban az erősebb szeszes italokról is, mint például a tequila. Szinte minden országban más a tequila ár, így Magyarországon is megfigyelhetőek a változások, ami sok esetben a nívó miatt van.

Ez a nedű egy olyan égetett szesz, melyet a kék agávé cukorban gazdag tövéből erjesztenek és párolnak, általában egyéb termények hozzáadásával. Ez Mexikó egyik fő nemzeti itala, amit nagy mennyiségben állítanak elő, és az igazság az, hogy fogyasztanak is.

A szeszes nedű a nevét a Jalisco állambeli Tequila településről kapta. Az ital alkoholtartalma 38-40% között van, de egyes helyeken az előállítás végén 35–55%-os ital kerül a palackokba.

Az egyediséget igazolja, hogy a tequila csak Jalisco államban állítható elő, és erre szigorúbb törvények is vonatkoznak. A tequila ár sok magyarországi webshopban kedvező, ezért a vásárlók szívesen szerzik be online az italkülönlegességeket, házhoz szállítási díj nélkül.