Egyes feljegyzések és kutatások igazolták, a gin már a 11. században is ismert volt, természetesen, egy olyan formában, ízben, amelyik a maitól igencsak különbözik. A genever manapság egy roppant elterjedt, híres és népszerű égetett szeszes ital, ami teljes mértékben kiválónak bizonyul, amikor az ember csak önmagában fogyasztja.

A sokoldalúságát az is mutatja, és ezzel a bárosok, pultosok és mixerek teljes mértékben tisztában vannak, hogy ez rengeteg koktél egyik legfontosabb alapanyaga is lehet. A genever italt a gyártók, készítők semleges ízű alkoholpárlatok segítségével nyerték úgy, hogy ízesítésként borókabogyót is hozzáadtak.

Az elkészítést tekintve sokszor alkalmaznak egyedi fűszereket is, de természetesen, csak mértékkel, hiszen annak érdekében, hogy a genever megkapja a tökéletes, ismert ízt, mindenképp a boróka kell domináljon. A gin csak akkor illethető genever névvel, ha az valóban 37,5%-os alkoholtartalommal rendelkezik. A www.bareszkozok.hu weboldalon rengeteg egyedi típusú, ilyen jellegű szeszes ital vásárolható meg.