Sok olyan eset, helyzet adódhat az életben, amikor igenis pontosan tudnunk kell, hogy milyen a vércsoportunk. Ilyen helyzet például egy műtét előtti vércsoport diéta, külföldi tanulmányi út vagy munkalehetőség. Amennyiben nem tudja, akkor nagyon egyszerűen és gyorsan el lehet végezni a vércsoport meghatározás gyorsteszt folyamatát Budapesten, a III. kerületben található Egészségkapu Gyógycentrumban. Ebben az intézményben ABO és Rh vércsoport meghatározást végeznek.

Tudni kell, hogy lényegében az egész folyamat rendkívül gyors és fájdalommentes, hiszen csak az ujjbegyből vesznek pár csepp vért, amit egy Serafol ABO+D kártyára cseppentenek, mivel ez képes az anti-A, anti-B és anti-D antitesteket tartalmazó reagensek kimutatására. Minden csepp vérhez hozzáadnak egy csepp fiziológiás oldatot vagy desztillált vizet, majd ezeket összemossák a reagenssel és már egyetlen perc múlva az orvos le is olvassa a kártyáról a pontos vércsoportot.

Ezután már csak annyit kell várni, hogy az megszáradjon és viheti is az eredményt. Tehát a vércsoport meghatározás gyorsteszt el is van végezve egyszerűen és gyorsan. A vércsoport meghatározása vizsgálattal együtt 3500 Forintba kerül. Mivel nagyon sok esetben igazán fontos ez a meghatározás, ráadásul nem is túl drága, ezért mindenképpen megéri elvégeztetni. Soha nem lehet tudni, hogy mit hoz az élet és mikor lesz szükség rá. A vércsoport meghatározása nélkülözhetetlen bármilyen műtétnél, apasági tesztnél, vérátömlesztésnél egyaránt.

A szülészek, nőgyógyászok is kérik, mivel abban az esetben, ha az anya és a gyermek vére különböző, az veszélyeztetheti a magzat, illetve az újszülött egészségét. Ezt pedig minden szülő szeretné elkerülni, úgyhogy inkább elvégezteti a vércsoport meghatározást még időben. Amennyiben Ön is szeretne jelentkezni erre a fontos vizsgálatra, akkor lépjen be az egeszsegkapu.hu weboldalra, ahol minden elérhetőséget megtalál, amin időpontot kérhet. Ne hanyagolja ezt a vizsgálatot, hiszen nem tudhatja, melyik percben lesz szüksége rá!