Az emberek évezredek óta építenek házakat, különböző épületeket, amelyben lakhatnak. A számos anyag között, a vályogtégla és a fa az elsők között szerepelt, de a cement és a beton feltalálásával ez az építőanyag lett a legnépszerűbb. Számos célra használható, többek között betonkerítés építésére is. A föld, a telek szegmentációjával nagy jelentőséget kapott a telekhatárok meghatározása.

Ebből kifolyólag mindenki igyekszik a földjét elválasztani a szomszédjától valamilyen határvonallal. A betonkerítés ennek egy tökéletes módja, hiszen rendkívül erős, időtálló, igénytelen és kedvező áron kivitelezhető. A folyékony beton gyorsan megköt, ezért a hatékony munkavégzés érdekében minél hamarabb a végleges formába kell önteni.

A betonkerítés is így készül. Az előre megépített formába beleöntik, bedrótozzák, hogy ne törjön szét és hagyják megkötni. A kerítés forma gyorsan elkészül és már csak az elemek beépítése marad hátra. Az oszlopok precíz lefúrása után, a betonkerítés elemeket egymásra rakják az oszlopok között és máris kész.