Általában minden képzést valamilyen teszt, szigorlat vagy próba követ, amit ha sikeresen teljesítünk, akkor kapunk egy igazolványt, ami bizonyítja, hogy kellőképpen fel vagyunk készülve bizonyos feladatok elvégzésére. A taxis vállalkozói vizsga szintén elengedhetetlen azoknak, akik olyan vállalkozást szeretnének beindítani, ahol taxaméterrel felszerelt vagy ezt nélkülöző gépkocsival végeznek személyszállítást, esetleg hasonló cégnél vezető szerepet töltenek be.

Természetesen a taxis vállalkozói vizsga előtt 3 napos tanfolyamon kell részt venni, amit a Tanszport Studium oktatóközpont általában hétvégén tart. Ugyanakkor, akik most részt vesznek az említett tanfolyamon, majd ezt követően sikerül a taxis vállalkozói vizsga, azok egyszerre két képesítéssel is rendelkeznek majd.

Ez azért lehetséges, mert 2 tanfolyamot összevontak, így a személyszállító és a taxis vállalkozói vizsga most egyszerre letehető. Az így megszerzett bizonyítvány 5 évig érvényes. 5 év után újra részt kell venni a tanfolyamon, amit ismét a taxis vállalkozói vizsga követ.