A japán technikai eszközök mindig is ismertek voltak arról, hogy precízek és nagyon korszerű megoldásokat tartalmaznak. Ez érvényes a szigetországban tervezett Kyocera nyomtató esetében is. Ugyanis akár a hardvert, akár a nyomtatóhoz kapcsolható szoftver nézzük, mindkettő új és praktikus megoldásokat tartalmaz.

Ugyanis a Kyocera nyomtató flottakezelésre is képes. Távsegítséggel is karbantartható, tehát a működtető cégnek semmi más dolga nincs vele, minthogy használja.

Ugyanis a karbantartó cég a nyomtató által készített jelentésekből tudja, hogy ha valami gond lépett fel, így ezt még az előtt ki tudja javítani, hogy ez komolyabb problémát okozna. Az időszakos kimutatásokból pedig világosan látszik, hogy ilyen rendellenességből az adott időszakban mennyi volt.

Ez mindenképp praktikus megoldás, hiszen a Kyocera nyomtató felhasználók nem szeretnek és a leggyakrabban nem is tudnak mit kezdeni akkor, ha leáll egy elektronikai berendezés. Nagyon sok kellemetlenséget és munkaórát lehet megtakarítani a rendszeres riportok alapján történő hibajavítással.