A legtöbb fogászati probléma abból adódik, hogy az emberek nem törődnek kellőképpen a szájüregükben megtalálható kemény szervekkel, és ha felmerül valamilyen jellegű egészségi gond, akkor is későn fordulnak szakemberhez. A gyökértömés azonban megelőzhető, mégpedig alapos fogmosással és rendszeres, hathavonta megtörténő szűrővizsgálatokkal.

Amikor azonban már nem csupán hideg vagy meleg hőmérséklet érzékelése során merül fel az érzékenység, hanem étkezés, rágás közben is, akkor bizony baj van. A legtöbben már éjszaka sem képesek elviselni a panaszokat, és lehetetlen elkerülni a gyökértömést. Ez azonban akár 3-4 időpontot is magába von, hiszen egy alkalom során semmiképp nem tudják ellátni a beteg területet.

Éppen ezért ajánlják a félévente megtett ellenőrzéseket, hiszen ha szuvasodni is kezd egy fog, annak betömése csupán egy találkozást igényel. A gyökérkezelés helyi érzéstelenítéssel történik, amikor a problémás részt kitisztítják, majd pedig betömik. Ez utóbbit nevezik gyökértömésnek. Abban az esetben, ha nem végezhető el gyökértömés, akkor az érintett fogat ki kell húzni. Ha a gyökértömést párhuzamba állítják az egyszerű tömésekkel, ez utóbbiak nevezhetők nyertesnek, hiszen egyszerűbb beavatkozások.

Az esztétikus tömés árak csak a nemtörődöm személyek zsebét érintik, az okosak megfeledkezhetnek róluk egy többezer sörtés fogkefével, egy nívós fogkrémmel és szájvízzel, és egy minőségi elektromos fogkefével. A hagyományosat és az árammal működőt felváltva szükséges alkalmazni. Az esztétikus tömés árak a XI. kerületben található Etele Dentalnál 9.900 Ft és 15.900 Ft között ingadoznak.

Ezekre egyévnyi garanciát biztosítanak, továbbá láthatatlanok és tökéletesen követik az eredeti alakot. Bárkivel, még a fogorvosokkal is megtörténhet, hogy az egyik kemény szervük kilyukad. A megfelelő módon és elégséges ideig tartó fogmosással csupán rutinellenőrzésekkor találkozhat az ember fogorvossal. További információkért a www.fogászat11kerület.hu honlapra tanácsos kattintani, de a részletekről telefonos úton is lehet érdeklődni.