A számítógép rengeteg funkcióval rendelkezik. Sokaknak „játékterep” vagy csupán ablak a világra, míg másoknak munkaeszköz. A munkaállomás megnevezésű gép nélkülözhetetlen azok számára, akik a mindennapi feladataikat ezen az eszközön látják el.

A Workstation néven is ismert gép olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek által a munka gördülékennyé válik. Megjelenésére nagy szükség volt, hiszen hosszú évtizedekig voltak mindennaposak a lefagyások, az újraindulások vagy a túlmelegedések.

Ezek a hibák alapjában véve tönkretehetnek egy munkát, az alkalmazottaknak és a cégeknek sem kifizetődő az állandó leállás. A munkaállomás alkalmas ezeknek a kellemetlen helyzeteknek a kiküszöbölésére, mivel jóval stabilabb, megbízhatóbb, mint az, úgymond, hagyományos számítógép.

Kifejezetten tanácsos beruházni egy ilyen gépbe minden cégnek, magánvállalkozónak, szabadúszónak, hiszen az állandó használat jóval kevésbé árt neki. Nagy kapacitású, használt munkaállomás kifogástalan állapotban megvásárolható az ebyte.hu webáruházból.