A női ciklussal járó tünetek mindenkire más hatással vannak, Sokan a legkisebb kellemetlenségek nélkül átvészelik azt a néhány napot, míg mások valódi fájdalmat éreznek minden alkalommal. Általában a menzesz előtti 2 hétben jön elő a PMS szindróma, vagyis a premenstruációs szindróma, ami fizikai és kedélyállapotbeli változást hoz magával.

Ennek köszönhető, hogy egyesek fáradékonnyá, míg mások dühösebbekké, ingerültekké válnak. Ugyanakkor ehhez párosulhatnak még a fizikai tünetek is, mint a fejfájás, az ízületi fájdalom, gyakori puffadás és sokszor még a súlygyarapodás is.

Lehet Ön is észrevette már, hogy ebben az időszakban sokkal inkább kíván egyes ételeket és hajlamosabb a nassolásra is. Ez mind a PMS szindróma jele, de nem kell, hogy ezek elvegyék a kedvét és megnehezítsék a napjait. A sportolás például, legyen az esti séta során bevetve, de sokkal jobb hangulatot eredményez, ugyanakkor a sós ételek mellőzése a puffadást is megszüntetheti. Néhány tanács betartásával, könnyebben átvészelheti ezeket a napokat.