Mit jelent a laktózérzékenység? A szervezet nem tudja megfelelően lebontani a tejcukrot, ami ennek az enzimnek a hiányának tudható be. A laktózra érzékenyeknek ajánlott a laktózmentes termékek fogyasztása. A tejcukor-intoleranciát szükséges kezelni, hiszen kellemetlen tünetekkel járhat, mint például hányás, hasmenés, puffadás és ezeknek kialakulhatnak súlyosabb szövődményei is.

Fontos, hogy szakorvos által meggyőződjön arról, hogy tényleg ebben a betegségben szenved. A diagnózis nélkül ne kezdje el a laktózmentes táplálkozást! Amennyiben Ön laktózérzékeny, akkor nagyon figyeljen oda az étkezésére, a megfelelő étrend összeállításában pedig kérje egy dietetikus segítségét és ismerje meg alaposan a laktózmentes élelmiszereket!

Laktózt nemcsak a tej és tejtermékek tartalmaznak, hanem egyéb élelmek is. Szerencsére egyre több olyan terméket, élelmiszert gyártanak, amelyek nem tartalmaznak laktózt és általában az üzletekben ezeket külön polcokon találhatják meg. Ha Ön sportol és szeretné a fehérje bevitelét fehérjeporral gyarapítani, az nem akadály, hiszen a peakshop.hu weboldalon olyan csomag vásárolható meg, ami laktózmentes fehérjeport, emésztőenzimet és tejsavó-izolátum italt tartalmaz. Ezeket használhatja diétához és küzdősportokhoz is egyaránt, mivel alacsony a szénhidrát és a zsírtartalom. Reggel és edzés előtt vagy után lehet fogyasztani. A weboldalra kattintva, a megrendelés egyszerű és most akciós áron megvásárolhatja. A fehérje bevitel fontos és ez most a laktózra érzékenyek számára is lehetséges a fehérjepor használatával.