Szerencsére manapság bármely lakáscél megvalósítására lehet kölcsönt igényelni, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy a pénzre vágyók végül melyik konstrukciót választják, mert komoly különbségek lehetnek az ajánlatok között. A Hitelnetnek az a feladata, hogy segítsen az ügyfeleinek eligazodni a rengeteg lakáshiteles konstrukció között, mivel ez nem mindig egyszerű azok számára, akik nem értik teljesen a pénzügyi zsargont. A Hitelnet szívesen elmagyarázza a hozzá fordulóknak, hogy a lakáshitel tekintetében mit jelent pontosan például a THM, a KHR-státusz, a kamat- és kezelési költség.

Ezek nagyon fontosak, mivel semmiképpen nem tanácsos úgy felvenni kölcsönt, hogy az igénylők nem értik pontosan a lakáshitel konstrukcióját. Azt előzetesen mindenképpen érdemes lefektetni, hogy a bankok jelenleg ilyen típusú kölcsönt csak forintban folyósítanak. Arra is számítani kell, hogy valamilyen szintű önerőt mindenkinek fel kell mutatnia annak érdekében, hogy lakáshitelhez juthasson, ezért érdemes lehet már most elkezdeni az összeg összegyűjtését. A törvény szerint a pénzintézeteknek az igénylők jövedelmi helyzetét is meg kell vizsgálniuk, hiszen ettől is nagymértékben függhet a visszafizetés sikeressége.

Mint látható tehát, van több feltétele is a folyósításnak, azonban ezeket az akadályokat át lehet hidalni. Sokkal könnyebb helyzetben vannak azok az igénylők, akiknek segítséget nyújt a Hitelnet, hiszen a tapasztalt pénzügyi szakemberek tudnak tanácsot adni a lakáshitel megszerzésével kapcsolatban. Az is támogatást nyújthat a pénzre vágyók számára, hogy a Hitelnet honlapján van egy olyan applikáció, aminek köszönhetően az igénylők tisztába jöhetnek azzal, hogy a pénzintézetek milyen lehetőségeket kínálnak nekik. A kalkulátort a lakásvásárlási hitel tekintetében egyáltalán nem nehéz használni, mivel csak pár adatot kell behelyettesíteni a megfelelő helyre.

A hitelcélnál például többféle lehetőséget (használtlakás vásárlás, tetőtérbeépítés, építés stb.) is kiad a lakáshitel kalkulátor, amik közül választani lehet. A többi rubrikát már a felhasználó töltheti ki, ide kell ugyanis bemásolni az összeget és a futamidőt. Ha mindez készen van, akkor pedig már csak meg kell nézni, hogy milyen banki lehetőségeket jelenített meg az oldalon a kalkulátor a lakásvásárlási hitellel kapcsolatban. Biztosan lesz több olyan lehetőség is, ami megtetszik a felhasználóknak, ezért tanácsos megjelölni az előnyösnek látszó konstrukciókat, majd érdemes átbeszélni a lehetőségeket a Hitelnet csapatával is, nehogy rossz döntést hozzanak végül az igénylők a tájékozottság és a tapasztalat hiánya miatt a lakásvásárlási hitel szempontjából.