Nem vitás, a korszerű megoldások megfigyelhetőek a lakások biztonságát, védelmét garantáló eszközöket tekintve is, hiszen manapság már olyan profi típusok vehetőek meg, amelyek elképesztően modernek. Ilyen az ultrahangos mozgásérzékelő is, amelyiknek a működési elve igen speciális. Ez a szerkezet a jeladó segítségével hanghullámot bocsájt ki, amit a vevő az egyedi, igen sokat alkalmazott doppler elv alapján érzékel.

Emellett léteznek bizonyos radar- és mikrohullámokkal működő szenzorok is, amelyeknek a legelterjedtebb típusai az infravörös változatok. Ezek egyértelműen korszerűek, elősegítve a teljes biztonságot. A modern jelleg mellett mindenképp előnynek tekinthető az egyszerűség, hiszen ezekkel nincs már szükség külön vevőre és jeladóra.

Ennek oka, hogy a profi szenzor már akkor is érzékel, amikor egy meleget kisugárzó tárgy, test halad el a szerkezet előtt. Természetesen, az egyéb hőforrásokat meg tudja különböztetni a valós veszélytől. A mozgásérzékelő most jutányos, kedvező áron szerezhető be a www.itcapital.hu honlap által.