A szülők melle mindig dagad a büszkeségtől, ha azt látják, hogy a gyermekük az idő múlásával egyre ügyesebb lesz. Ez részben a készségfejlesztő játékok használatának köszönhető, hiszen a gyerekek sokat tanulhatnak a segítségükkel.

Például az apró építőkockákkal való foglalkozás nagy mértékben fejleszti a finommotorikus képességeket. Az Akebia oldalán akadnak olyan készségfejlesztő játékok is, amelyek a logikus gondolkodás gyakorlásában tudnak segítséget nyújtani.

Mivel a mai világban egyre nagyobb szerephez jut a kreativitás, ezért a szülőknek támogatniuk kell a gyermeküket a képességek fejlesztésében. A barkácsolós játékok főleg a kisfiúknak fognak tetszeni. Ugyanakkor, a mozgásfejlesztésről sem szabad megfeledkezni a gyermekek kapcsán, hiszen szükség van a felesleges energiák levezetésére.

A készségfejlesztő játékok akkor is segítségül hívhatók, ha egy egész gyerekcsapatnak kellene lekötni a figyelmét. A legtöbb csemetének tetszenek az Akebia weboldaláról megrendelhető társasjátékok is, tehát érdemes velük is tenni egy próbát.