Egyre több lakásba szerelnek légkondicionáló berendezést. Változatos a piaci kínálat, mindenki megtalálhatja a számára kedvező terméket az üzletek polcain. Jellemzően oldalfali klíma kerül beépítésre, hiszen a diszkréten elhelyezhető a plafon közelébe egy külső falon és nem csúfítja vezetékekkel a szobát. Csendes a klíma működése, a ventilátor fordulatszáma több fokozatban is állítható.

Lehetőség van a gyors hűtésre vagy a szinte hang nélküli működésre is. Tetőtéri lakásokhoz mennyezeti vagy padlóra állítható berendezéseket ajánlanak. Több helyiség hűtéséhez multi típusú klíma szerelése ajánlott. Ezeknél egy kültéri egységhez több belső készülék is csatlakozhat és minden szoba hőmérséklete külön szabályozható.

Ahol központi szellőztetőrendszert építenek ki, ott lég-csatornázható klíma a megfelelő választás, ekkor láthatatlan maga a berendezés, csak a légbeömlők maszkját veszi észre aki keresi, hogy honnan jön a hűs levegő.

Fűtésre is alkalmasak egyes légkondicionáló berendezések, hiszen vannak kétirányú készülékek is. Egyszerűbb megoldásként egy fűtő-ellenállás bekapcsolásával fújták a meleg levegőt. A modern inverteres készülékek azonban már energia-hatékonyabbak és gyorsabban felfűtik a szoba levegőjét, mint egy kazán a radiátorok vagy padlófűtésen keresztül.

Az inverteres klíma pár perccel az elindítás után már 50 fokos meleg levegőt tud fújni a szoba légterébe. Az átmeneti időszakban vagy egy hidegfront betörése esetén is hatékony megoldást jelent, ha nem kell a kazánt bekapcsolni, hogy kicsit melegedjen a lakás.