Ha már az ember új fűtési rendszer után néz, logikus, hogy olyat akar beszerezni, amelyik energiatakarékosabb, biztonságosabb és szebb, mint az előző berendezés. Ezen a három téren remekel a folytonégő kandalló, ami pozitívumai miatt igen felkapottá vált az elmúlt években. Sokan kérdezik, hogy mit is takar a folytonégő jelző?

Nos, ez arra utal, hogy a kandalló képes egy megrakással nagyjából 10 óra lassú égésre és egy olyan parázságy megtartására, amelyikről a tűz újraindítható. A pozitív tulajdonságok közé sorolható még, hogy a folytonégő kandalló hamufiókja a tűz égése közben is gondmentesen hozzáférhető.

A folytonégő kandalló ezen adottságoknak köszönhetően roppant hamar elnyeri a tulajdonos tetszését. Ezzel a fűtés igencsak takarékos és komfortos lesz. A készülék révén elbúcsúzhatnak a lakók a tipikus kandalló üzemeltető panasztól, ami nem más, mint az, hogy nagyon hamar nagy meleg van, aztán kialszik a tűz és hideg lesz.

A folytonégő kandalló révén ez a negatívum a múlté lesz. Természetesen ne csak ezt a fajtát lehet beszerezni. Ha a modern kandallókról, kályhákról van szó, a választék igen bő. Sokan a fent bemutatott helyett, a zárt égésterű kandalló kályha mellett döntenek, amelyik szintén igen sok jó tulajdonsággal rendelkezik.

Ez a változat, akárcsak az ilyen rendszerű gázkazán, külső égési levegővel működik. Ezáltal a berendezés a funkcionáláshoz elengedhetetlen levegőt a külső környezetből kapja, egy légcsövön keresztül. Ez pedig azt jelenti, hogy a zárt égésterű kandalló kályha teljesen függetlenül üzemel az érintett szoba légterétől, és sohasem a lakótérből használja a levegőt. A zárt égésterű kandalló kályha pontosan emiatt nagyon biztonságosnak mondható.

Mivel egyre több ház hőszigeteléssel rendelkezik, gondolva itt a falakra és a nyílászárókra egyaránt, ezért a zárt égésterű kandalló kályha sokkal megbízhatóbb megoldást jelent, mint a nyílt fajta. Ennek a használatával elfelejthetőek a problémák és veszélyekkel teli helyzetek. Aki ezekkel nem akar számolni, jobb, ha ezt veszi meg, és nem a nyílt égésterű változatot.