Bármilyen elhivatottak is legyünk a fogyókúránk során vagy a testépítő terveink kivitelezése idején, néhanapján ránk tör az érzés, hogy muszáj valami ínyencséggel kényeztessük magunkat vagy vége lesz mindennek. Nagyon fontos, hogy ilyenkor se hágjuk át a magunk elé állított korlátokat, hanem döntsünk olyan egészséges alternatívák mellett, mint amilyen a fehérjés palacsinta.

Ez a reggelire vagy desszertként is fogyasztható fogás, a kevés glutén- és szénhidrát tartalmú zablisztből készül, tojással, tejjel és sütőporral. Valamint, hogy még inkább a diétának megfelelő összetétele legyen, fehérjeport lehet hozzáadni, ami lehet sima vaníliás, de egyéb, izgalmasabb ízesítésű is.

Készíthető hozzá öntet, például pudingporból, viszont az fontos, hogy a cukrot édesítőszerrel pótoljuk. Ha eritritet használunk, akkor semmilyen különbséget nem fogunk felfedezni, de felesleges cukrot és szénhidrátot sem fogunk bevinni a szervezetünkbe. Amennyiben még így sem lenne elég, akkor a fehérjés palacsinta némi friss gyümölccsel is megbolondítható.