Az, hogy valami olcsó, jelenthet jót és rosszat is. Ha az alacsony ár silány minőséget takar, akkor bizony nem érdemes foglalkozni vele, mert hosszútávon ráfizetünk a dologra. Azonban, ha az olcsó bicikli azért szerezhető be kedvezőbb összegért, mert az amúgy nívós bringa valamilyen akcióban vesz részt, akkor jó vásárt lehet csinálni.

Hiszen ebben az esetben nem arról van szó, hogy ne lenne ugyanolyan jó, mint a teljes árú társai, csak éppen a gyártó vagy a forgalmazó szeretne kedveskedni a vásárlóknak, esetleg megszabadulni a kifutó termékektől vagy éppen népszerűsíteni az újakat. Tehát, ha szeretnénk bicajt vásárolni, de nincs túl nagy keretünk rá, akkor jól meg kell nézni, hogy mi bújuk meg az olcsó bicikli ajánlat mögött.

Amennyiben egy megbízható cég kínál ilyesmit, amelyiknek egyébként is csak magas színvonalat képviselő termékei vannak, akkor bátran le lehet csapni a lehetőségre, mert nincs mit veszíteni. Például a speedbike.hu oldalon nyugodtan vehető olcsó bicikli, mert ez a cég nem árul zsákbamacskát.