Az autó fontos eszközünk, ezért mindig kiváló műszaki állapotban kell legyen. Egyeseknek azonban nem csak az a fontos, hogy jól működjön a jármű, hanem az is, hogy jól nézzen ki. Az auto tuning lehetőséget teremt arra, hogy személygépkocsinkat egyedivé és feltűnővé varázsoljuk.

Így biztos észrevesznek az utcán, ha elhaladunk különleges gépkocsinkkal. Az auto tuning több fajtája is ismert. Optikai tuningról beszélünk akkor, ha látványosabbá szeretnénk tenni a járművünket. Ehhez különböző fényforrásokat és kiegészítő elemeket használhatunk.

Matricákkal és felírtatokkal díszíthetjük az autó karosszériáját, hogy az nem mindennapi külsőt kapjon. Légterelők felszerelésével is látványosabb lehet a négykerekűnk. Bár ez utóbbi már az auto tuning másik típusa esetén is használható.

Ha nemcsak a látványt szeretnénk fokozni, hanem a teljesítményt is, akkor műszaki tuningra lesz szükség. Ilyen esetben csökkenthető a jármű légellenállása, valamint növelhető a motor teljesítménye és a leszorító erő. Ezáltal az autónk gyorsabb sebesség elérésére lesz képes.