A víz, ez a testünk több mint hetven százalékát alkotó éltető elem örök körfogásban van a természetben. Ezt a körforgást az ember a maga javára hasznosítja, egyben jelentősen meg is terheli a vizet, hiszen a fogyasztás általában szennyezéssel is jár. A vízszűrés már a régebbi korokban egy fontos feladat volt, különösen ha figyelembe vesszük, hogy a szennyezett víz miatt sok járvány tört ki az évszázadok folyamán. A technika fejlődésével a vízfogyasztás robbanásszerű növekedése párhuzamosan, szinte kéz a kézben haladt, így új megoldásokra volt szükség a vízszűrés tekintetében.

Az ipari megoldások mellett, megjelentek a léptékben jóval kisebb, de ugyanolyan vagy még hatékonyabb berendezések, amelyek egyaránt alkalmasak a kútból, a hálózatból származó víz megtisztítására, hogy az maradéktalanul alkalmassá váljon emberi fogyasztásra, az egészségügyi problémák kockázata nélkül. A vízszűrés ezen formája mára a lehető leghétköznapibb eljárássá vált és nem szükséges hozzá semmilyen szakértelem.

A víztisztító berendezések tetszés szerint csapra vagy közvetlenül a hálózat más, bejövő elemére szerelhetőek, ahol csöndben és megbízhatóan végzik a dolgukat, hogy mi tiszta vizet tehessünk az asztalra. A minőségi berendezések a vízszűrés folyamatában csak a valóban káros anyagokat távolítják el, a szervezet által hasznosítható ásványi anyagok és nyomelemek a vízben maradnak. Egy csekély szerencsével így gyakorlatilag tiszta ásványvizet fogyaszthatunk és még az egészségünk fenntartásához is hozzájárulunk.