Egyes emberek napi rendszerességgel végeznek olyan nehéz fizikai munkákat, amelyek megkövetelik, hogy mindig erejüknek megfelelően legyenek képesek teljesíteni. Ugyanez a helyzet áll fent az aktív sportolók esetében is. Ahhoz, hogy jól tudjon működni a szervezet, számos táplálékra van szükség, többek között aminosav komplexekre is, amelyek a proteinek vagy más néven fehérjéknek az építőkövei.

A rendszeres és kiegyensúlyozott táplálkozás képes arra, hogy megfelelő mértékben pótolja ezeket az alapanyagokat, de amennyiben ez nem áll fenn, akkor az aminosav pótlására az étrend kiegészítők lehetnek a legjobb megoldások. A kereskedelemben, már kimondottan széles választékban találhatóak meg, így nem lehet probléma az igényeiknek és akár az ízlésünknek is megfelelőt találni.

Az internet is hatásos segítség lehet ebben a témában, mert itt megtudhatunk mindent arról, hogy pontosan miért kell az aminosav számunkra és milyen úton juttassuk azt be, hogy jól beépüljön. Amennyiben szakértő segítségét szeretnénk kérni, az is megoldható, de saját magunknak is összeállíthatunk egy étrendet.