Miután megvette a vásárló a legújabb biciklit, tudnia kell, hogy az eszköz számtalan olyan kelléket is igényel, amivel több évig ki lehet élvezni a bringa nyújtotta örömöket. A bicaj lakat, a biciklipumpa, a sárvédő, a villogó és a pedál is idetartozik.

Ezekből legalább kettőt kell vásárolni, mert sosem lehet tudni, mikor romlik el, és mindig jó, ha van egy pluszban. Ez alól talán kivételt képez a biciklipumpa, amiből elegendő egyetlen darab is. Ezt akkor használják sokan, amikor pár hónap után előveszik a kerékpárt, tavasszal vagy nyáron, és arra lesznek figyelmesek, hogy mind a két kerék leeresztett. Senki sem esik pánikba ekkor, főleg abban az esetben, ha a bicaj mellett ott pihen a hatékonyságáról ismert biciklipumpa is.

Érdemes azoknak a kisebb fajtát megvenni, akik hosszabb túrák alatt is többször rákényszerültek már ennek az alkalmazására. Sok olyan típus vásárolható meg nálunk is ismertebb boltokban, melyeket könnyedén a kétkerekűhöz lehet szerelni, és egy laza mozdulattal levehetőek és rögtön alkalmazhatóak is.