Léteznek olyan egészségügyi problémák, amikor nem elég magát a betegséget kezelni, hanem az okokat is fel kell tárni, mert ha azok megszűnnek, akkor azzal az elsőre felfedezett gond is megoldódhat. Például a PCOS kezelése sem magára a nőgyógyászati problémára irányul, hanem az inzulinrezisztencia orvoslására, ugyanis a legtöbb esetben ezen kór következménye a policisztás petefészek szindróma.

Ennek értelmében pedig, a PCOS tüneteitől úgy lehet megszabadulni, ha az inzulinrezisztens betegeknek előírt diétát betartja, sokat mozog, szükség esetén szedi az inzulin megfelelő feldolgozásához szükséges gyógyszereket és odafigyel magára, nemcsak külső, hanem a belső tényezőkre is.

Tehát, a PCOS kezelése nem egy bonyolult dolog, leginkább a betegtől függ, hogy szigorúan betartsa az előírásokat. Ehhez pedig rengeteg segítséget kaphat például a drbenkoeva.hu weboldalon is, ahol olvasta a PCOS és az IR kapcsolatáról, valamint számos táblázatot is találhat, amelyek a megfelelő étrend kialakításához lehetnek hasznosak.

Ugyanitt az inzulin rezisztencia fogalmáról, okairól, tüneteiről és kezelési lehetőségeiről is informálódhat, ugyanis ezen betegség esetében nagyon fontos, hogy tisztában legyen a saját helyzetével és annak helyes kezelésével. Az inzulin rezisztencia egy elég komoly probléma, aminek súlyos következményei lehetnek, ezért fontos a mihamarabbi diagnózis és a teljes életmódváltás.

Amennyiben ezek megtörténnek, akkor teljes életet lehet élni, nem kell küzdeni kellemetlen tünetekkel és a gyerekvállalás sem jelenthet gondot. Ugyanakkor az inzulin rezisztencia egy életen át el fogja kísérni, így gyökeres változtatásokra van szükség, nem lehet úgy hozzáállni, hogy most ezt és ezt nem eszik, de majd néhány hónap múlva visszaállhat a régi kerékvágásba.

Ha le akar számolni a PCOS kellemetlenségeivel, illetve az inzulin rezisztencia okozta különféle betegségekkel, akkor el kell határoznia magát, hogy ezentúl egy egészen más életvitelt fog követni. Amennyiben tudja magát tartani ehhez, akkor nem lesz problémája.