Nyáron irány a strand. A nyári programokat szinte minden ember a vízpartra szervezi. A szabadságokat úgy veszik ki, hogy egybeessék a gyerekek nyári szünetével. Így el tud menni az egész család nyaralni, leutazik a Balatonra, vagy ha megengedheti magának, akkor elutazik külföldre. A horvát és görög tengerpart nagyon felkapott üdülőközpont lett manapság. Teljes programok vannak szervezve Horvátországba, Görögországba vagy a török partokra. Az ilyen szervezett programok magukba foglalnak utat, szállást, híresebb városok feltérképezését, építmények és múzeumok meglátogatását.

Ezek a kirándulások nagyszerű élményt biztosítanak és általában elérhető áron vannak meghirdetve. Az évi egy kirándulás mindenkinek javasolt, hiszen ilyenkor tudja az ember igazán kipihenni magát. A programok szervezése is fontos, hogy ne cél nélkül menjünk az ismeretlenbe. Nem mindennap jutunk el Isztambulba vagy a francia Riviérára, ezért érdemes komoly útitervvel rendelkezni.

Az ilyen kirándulások általában szép összegbe kerülnek, sok család nem engedheti meg magának. Ezenkívül vannak olyan emberek, akik nem bírják a nagy meleget, ezért nyáron is inkább a hegyvidék felé húzódnak. Azoknak, akik itthon maradnak, érdemes balatoni programok után nézni. A magyar tengernek nevezett tó nagyszerű üdülőközpontjai között lehet válogatni. A Balaton viszonylag az ország bármely részéről könnyedén elérhető. Több híres és szép part menti várossal rendelkezik a Balaton, amiket érdemes végiglátogatni. A módosabb embereknek állandó nyaralójuk van valamelyik városban vagy vidéken a Balaton mentén. Nyaranként jólesik a hétvégéket itt tölteni, hiszen segít kipihenni a nyüzsgő város és a hétköznapok okozta stresszt és megterhelést. Sok vállalat szervez évente balatoni programokat az alkalmazottainak. Így próbálják megköszönni a fáradalmas munkát, a sok kitartást és a hűséget. Ezek a programok több mindent magukban foglalnak. Sétahajókázás, úszás, wellness és még sok minden lehet benne egy ilyen szervezett kirándulásban. Ezenkívül fesztiváloknak is helyet ad a magyar tenger. A Balaton Sound minden évben megrendezésre kerül. A fesztivál alkalmával is vannak megszervezve balatoni programok, hiszen ilyenkor rengeteg turista és fiatal érkezik a tó mellé. Minden nyáron megérdemlünk egy kis pihenést, érdemes előre megtervezni és okosan megszervezni azt a kevés napot, amit csendben, pihenéssel töltünk el. Költségvetéstől és szabadnapoktól függően érdemes megszervezni a nyarat, hogy hova megyünk, mire költünk, miket látogatunk meg.