Már nagyon sok az olyan szélvédő márka, amely van olyan jó, mint egy-egy gyári, sőt, olykor még sokkal jobbak is annál. Természetesen ez nem minden esetben van így, ezért alaposan meg kell néznünk, hogy mit fognak beszerelni az autóba, hogyha cserére kerül a sor. Mert vannak olcsó kínai üvegek is, amelyek szintén elterjedtek, de a Nordglass például olyan márka, ami ellenáll sok mindennek.

A kőfelverődés teljesen váratlanul történik és könnyen sérülést okozhat a szélvédőn. Hogyha nyoma marad, annak következményei lesznek. Például kettéreped az egész üveg egy hideg, fagyos napon. Nemcsak akkor kell szélvédőt cserélni, amikor betörik, hanem akkor is, amikor nagyon karcossá válik. A Nordglass szélvédő anyagának köszönhetően ellenáll a karcoknak. De ezek ellen mi is tehetünk, hogyha mindig tisztán tartjuk az üveget és rendszeresen lecseréljük az ablaktörlőt, amikor az elkopik, mert ez is karcolásokat okozhat idővel.

A Nordglass jó vétel, mert nem drága, viszont számos előnyének köszönhetően, összességében egy remek szélvédőnek számít. A karcos szélvédő javítása speciális eszközökkel történik. Mert sok olyan üveg van, amit kár lenne kicserélni, hiszen még elég jó állapotban van, viszont akad a felületén néhány zavaró karc. A polírozás sokat segít és a legtöbb esetben el lehet tüntetni az apróbb hibákat. Házilag senki ne álljon neki, mivel könnyen tönkreteheti az egész üveget és akkor már tényleg nem lehet elkerülni a cserét!

A karcos szélvédő javítás nagy odafigyelést igényel, de egy felszerelt szervizben, kellő szakértelemmel hamar kivitelezhető és sok esetben nem kerül annyiba, mintha kicseréltük volna az egész üveget. Sok olyan klasszikus autó van, amihez nem találni másik szélvédőt. Sokkal értékesebbnek számítanak a gyári alkatrészekkel, ezért ebben az esetben is a karcos szélvédő javítása lehet a megoldás. Amikor a Nappal szemben vezetünk és már zavarnak az apró sérülések, amin meg-megcsillannak a napsugarak vagy éjszaka a velünk szembe jövő autók fényszórójának a fénye, akkor a karcos szélvédő javítással ezt kiküszöbölhetjük.