Télen és nyáron is a megfelelő, az adott körülményekhez ideálisan passzoló abroncs mellett tanácsos dönteni annak érdekében, hogy a vezetés folyamatosan gondmentes legyen. Az autógumi tartós szerkezete abszolút létfontosságúnak bizonyul azért is, hogy az úttest és a személygépkocsi között a kapcsolat egyértelműen akadálymentesen megmaradjon. Vitathatatlanul lényegesnek számít az adott autógumi futófelülete.

Ez a rész a szóban forgó abroncs azon mintázott része, amelyik teljes mértékben érintkezik a talajjal. Kétség sem fér hozzá, hogy mindig, minden körülmények között tapadnia kell az úthoz, legyen az aszfalt, beton vagy épp köves út. Nem utolsósorban pedig a kopásnak és egyéb negatív hatásnak is kötelezően ellen kell állnia annak érdekében, hogy hiba nélkül garantálni tudja a biztonságot.

A nyári autógumi esetében a nagy meleget is kötelezően bírnia kell az abroncsnak, hiszen ellenkező esetben sokkal könnyebben bekövetkezhetnek a balesetek, és bizony a defekt is. Lényeges hát mindig a megfelelő, igen minőségi és strapabíró autógumi mellett dönteni.