Nem téved az, aki azt állítja, hogy a Dell egy minden téren a kiválóságra törekvő cég. A Dell alkatrészek, akárcsak a kész laptopok, számítógépek és egyéb kütyük szinte minden országban megvehetőek, és a vevők azért is választják ezeket szívesen, mert tudják, hogy sokáig jól működnek, és csak nagyon nehezen mennek tönkre.

A vállalkozást 1984-ben alapították. Akkor ez még csakis számítógépekkel foglalkozó korlátolt felelősségű cég volt. A vállalat kulcsemberei ekkor Michael Dell elnök és Kevin Rollins igazgató volt, akik megbízható alapokra helyezték a céget. Ma már világszinten több mint 60 ezer embert foglalkoztat ez a cég. Fő profilja a Dell alkatrészek mellett még mindig a számítástechnikai hardverek gyártása, de foglalkozik asztali számítógépekkel, szerverekkel, laptopokkal és perifériákkal is.

A Dell alkatrészek mellett a vállalkozás produktumvonalába sorolhatóak még az adattároló és hordozható audioeszközök. A Dell alkatrészek Magyarországon is beszerezhetőek. Ebben nyújt segítséget a hazai klienseknek a www.serverelite.hu webáruház.