Kétségtelen, a telekommunikációs szolgáltatók hazánkban is egyre jobban fejlődnek, ami annyit jelent, hogy a régebbi módszerek helyett a valóban modern megoldásokra fókuszálnak.

Ezért is figyelhető meg, hogy Magyarországon már elérhető az ADSL telefon is, ami megbízhatóságot, gyorsaságot és stabilitást jelent. Sokan azt gondolják, hogy ez legtöbbször az internetre vonatkozik, azonban nem árt észben tartani, a telefon is lehet ilyen jellegű.

Az ADSL telefon, vagyis inkább a rövidítés, az Asymmetric Digital Subscriber Line-ra utal, ami aszimmetrikus digitális előfizetői vonalat jelent. Ez pedig nem más, mint egy olyan kommunikációs technológia, azon belül is igen korszerű fajta, ami a hagyományos modemeknél gyorsabb digitális adatátvitelt biztosít, mindezt a profi csavart rézérpárú telefonkábelen.

Az ADSL telefon hazánkban is igényelhető, ha az ember az Invitel nevű cég mellett dönt. A www.invitel.hu weboldalon ezenkívül igényelhető az internet és televíziós csomag is, amit ez emberek nem hagynak ki.