Az ember, amióta csak a gyógyulást keresi, igyekszik felhasználni a természet nyújtotta lehetőségeket ezen a téren. Türelmesen megfigyeli, tanulmányozza, összegyűjti és felhasználja a gyógynövényeket a saját céljaira. Az évszázadok tapasztalatainak kikristályosodása során születtek meg a gyógynövény kivonatok. Az idők folyamán sokféle módszert használtak a különböző kultúrák a gyógynövény kivonatok elkészítésére.

Szárítás, préselés, kenőcsökbe és balzsamokba keverés, porrá törés, teakeverékek készítése, mind-mind a gyógynövények hatóanyagainak lehető legjobb felhasználását célozta és célozza a mai napig. Hiszen tudjuk, hogy bár az ember időközben számtalan mesterséges gyógyhatású anyagot talált fel, azért nem mondott le a gyógynövények nyújtotta előnyökről, hanem felhasználja azokat a modern gyógyászat egyre komplexebb céljaira is.

Léteznek tehát „modern” gyógynövény kivonatok is, amelyek hatásukban semmivel sem maradnak el korábbi, házi készítésű társaiktól. Hatásmechanizmusuk is általában ugyanolyan mint régebben, legfeljebb a tudomány adta előnyöket felhasználva felerősítik azt. A modern gyógynövény kivonatok ellenőrzött körülmények között készülnek, hatásaikat pedig sok teszt és vizsgálat támasztja alá.

Az orvostudomány szinte minden területe felhasználja a gyógynövény kivonatok pozitív tulajdonságait az emberi szervezetre, de talán sehol nem annyira látványosan és szembeszökően, mint a hétköznapi felhasználás területein, ami nem más, mint a fájdalomcsillapítás. A hazánkban kapható balzsamok és krémek közül kiemelkednek a Hillvital termékei, amelyek 100 százalékban természetes hatóanyagai már bizonyították hatásosságukat és méltán örvendenek nagy népszerűségnek a felhasználók körében.

A minőség, megbízhatóság és a kedvező árak kombinációja a biztos siker titka, no és természetesen a magyar alapanyagok. A magyar munka minősége méltán hozta meg a Magyar Termék Nagydíjat a cég termékeinek, immár két alkalommal is 2014-ben és 2015-ben. Visszajelzés, ami azt bizonyítja, hogy a gyógynövény kivonatok és egyáltalán a természetes alapanyagokkal történő egészségmegőrzés nem csupán kifizetődő, de hatékony, ezáltal a felhasználók elégedettségével, szimpátiájával is találkozik.

Nyilvánvaló, ha valaki a gyógyulást, a fájdalomcsillapítást vagy csak egyszerűen az egészség megőrzését keresi, a természetest fogja előnyben részesíteni. A gyógynövények pedig mindhárom területen tudnak segíteni, így mindenki megtalálja azt a gyógynövényes terméket, amire éppen szüksége lehet.