Az internetes vásárlásnak rengeteg előnye van. Meg lehet spórolni az üzlethelyiséghez vezető utat, nem kell tolongani, sorban állni, ráadásul sokkal nagyobb a választék, hiszen a különféle webáruházaknak köszönhetően, egyszerre minden elérhető.

Külön előny az online játék rendelés esetében, hogy olyan darabokat is könnyedén beszerezhetünk, amelyek nincsenek ott minden áruház és kisbolt polcain. Példának okáért, az Okosjáték webshopban olyan minőségi termékekre tehetünk szert, amelyek hosszú évekig is szolgálhatják a kicsik igényeit és nemcsak szórakozhatnak velük, hanem észrevétlenül fejlődhetnek is.

Sőt, az újdonságokra is azonnal le lehet csapni, ugyanis itt a legfrissebben piacra dobott építőjátékok, társasok és képességfejlesztők külön kategóriába kerülnek, így már a megjelenés pillanatában észrevehetjük ezeket. Tehát, az online játék rendelés akkor is jó választás, amikor valami nem mindennapival lepnénk meg a gyerkőcöket, vagy ha olyasmit keresünk, ami eddig nem volt az otthoni készletben.