A testmozgás egyik leghatékonyabb formája a futás mellett a kerékpározás. Sokan szeretik ezt a sportot, mert egyszerű, szórakoztató és praktikus is egyszerre. A bicikli ugyanakkor nem csak sporteszköz, hanem közlekedési eszköz is. Vásárlásakor jó, ha odafigyelünk egy-két dologra.

Fontos, hogy a kerékpár nyereg kényelmes legyen, hogy a hosszabb utakon se okozzon problémát. Sokan azt hiszik, hogy a puha széles kerékpár nyereg a legkényelmesebb, ezért olyat választanak.

Aztán csak néhány kilométer letekerése után jönnek rá, hogy mégsem volt olyan jó döntés. A profi kerékpározók ezt már tudják, és mindenki kitapasztalta már, hogy számára milyen az ideális nyereg.

Aki azonban most készül biciklit vásárolni magának, az jobb, ha tanácsot kér tapasztaltabb ismerőseitől, esetleg ki is próbálhat néhány nyeregtípust, mielőtt választana. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a vékony és keményebb kerékpár nyereg ideálisabb választás, főleg abban az esetben, ha hosszabb utakat szeretnénk megtenni a biciklivel.