Mindenki szereti, ha könnyebb a dolga, amikor csinál valamit. Sokszor így van ez a horgászat terén is. Egy elektromos kapásjelző nagy segítség tud lenni ebben, főként olyankor, amikor nem akarunk kimondottan csak a botokra koncentrálni.

Sokan vannak úgy, hogy a pecázást egy sokoldalú tevékenységnek gondolják, és ennek függvényében is kezdenek neki. Végül is könnyedén megoldható, hogy miközben a szerelékek felcsalizva a vízben várják a kapást, addig egy kényelmes székben hátradőlve könnyedén lehet olvasgatni vagy akár videókat nézegetni. Ilyenkor csak arra kell figyelni, hogy megfelelő jelző legyen rákötve a zsinegre, amelyik éppen jelez, amikor egy hal úgy dönt, hogy a finom csalit belakmározza.

Az elektromos kapásjelző kimondottan megfelel erre a célra, hiszen hangja akár álmunkból is felriaszthat. Ilyenkor aztán nincs más dolgunk, mint nekilendülni és megtenni mindent annak érdekében, hogy a megakasztott halacska ne szökjön el tőlünk. A gondot esetleg az okozhatja, ha több bot van betéve, és éppen a másikon is megszólal az elektromos kapásjelző.