A természet egy olyan csodálatos rendszer, ami képes biztosítani számunkra minden olyan tápanyagot, ami szükséges lehet a szervezetünk fejlődéséhez és az immunrendszer megfelelő védekezéséhez. Amennyiben a nyolc esszenciális aminosavat egyszerűen be akarjuk vinni, akkor a spirulina alga por megvétele kifejezetten ajánlott. Ez az édesvízi kék-zöld mikro-alga nagyon magas klorofiltartalommal rendelkezik, aminek köszönhetően kiemelkedően magas lehet a növényi fehérje tartalma.

Ezek a komplett fehérjecsoportok aztán olyan anyagokká állnak össze, amelyek megfelelőek a fejlődő szervezet számára. Ezek mellett még, a spirulina alga por több vitamint és ásványi sót tartalmaz, ami szintén elengedhetetlen a mindennapokban történő jó teljesítéshez.

Leírások alapján, több jótékony hatásról is lehet tudni, amelyek között szerepel a állóképesség javítása, immunrendszer erősítése, de támogatja a keringési rendszert is, ezzel serkentve a gyors és hatékony szervezeti reakciókat. A spirulina alga por nagyon könnyedén megvásárolható és mindössze csak pár ezresért.