Teljesen egyértelmű, modern korunkban hihetetlenül profi, PC-re tervezett videojátékok vásárolhatóak meg, amelyek pont emiatt egyre több erőforrást követelnek meg. Ha az ember olyan gamer számítógép változatra vágyik, amelyik nem csak idén fogja kielégíteni az igényeket, hanem az elkövetkezendő két-három évben is, akkor rengeteg mindenre figyelni kell a vásárlásnál.

Kétségtelenül a gamer számítógép egyik legfontosabb tartozéka az alaplap. A szakértők egyetértenek abban, hogy ez az az elem, amelyik meghatározza az adott PC erejét és időtállóságát. Fontos megjegyezni, hogy a maximális siker és elégedettség érdekében tanácsos mindig a legprofibb processzorfoglalattal felszerelt AMD vagy Intel platformú alaplapokat megvenni.

Ez azért minősül lényegesnek, mert ezek jó pár évig biztosan támogatottak maradnak, ami azt jelenti, hogy az interneten le lehet majd tölteni hozzájuk szoftvereket, amelyekkel aztán frissíteni lehet az adott alaplapot. Mindenképp ajánlott alaposan szemügyre venni ezt a részt a gamer számítógép beszerzését illetően.