A trapézlemez, amit elsősorban ipari és mezőgazdasági épületek tetőfedésére használnak, a kreatív tervezők közkedvelt alapanyaga lett az utóbbi években. A könnyű szerkezet, tartósság és a széles színválaszték esélyt nyújt arra, hogy a trapézlemezt számos egyéb, innovatív módon is felhasználhasd.

Jóformán csak a képzelet szab határt annak, hogy milyen területeken hozod ki belőle a maximumot. Megmaradt néhány plusz lap a tetőfedésből és nem tudod mit kezdj vele? Olcsó alapanyagokat keresel burkolásra és kerítésépítésre? Mutatjuk, hogy a trapézlemez pontosan mire alkalmas!

Modern kerítés és szélvédő falak

A trapézlemez ideális választás kerítések és szélvédő falak készítéséhez egyaránt. Talán ez a második leggyakoribb felhasználási területe a tetőfedés után. Ezek a struktúrák gyorsan és egyszerűen létrehozhatóak, miközben modern és stílusos megjelenést kölcsönöznek az ingatlannak.

Továbbá, a lemezekből készült kerítések kiemelkedő tartósságukkal és könnyű karbantartásukkal is hódítanak. A fémfelületen nem vagy csak nehezen tapadnak meg a mohák és zuzmók. A horganyzott acéltest nem fog rozsdásodni egyhamar és mivel sokféle árnyalatban elérhető, így tetszés szerint választható meg a stílus. Ha megnéznéd a színválasztékot is, kövesd EZT a linket!

Díszítőelemek a belsőépítészetben

A trapézlemez belső térben történő alkalmazása sem elhanyagolható. Ezt a terméktípust ugyanis felhasználhatod falburkolatként, választófalként, létrehozva ezzel ipari hangulatú tereket, amik jól illeszkednek a modern belsőépítészeti trendekhez. Igaz, hogy leginkább a melléképületek, raktárak esetében szokták kiaknázni ezt a képességét, de akár a lakótérbe is beviheted, amennyiben kimondottan szereted a fémes hatást, amit ezek a burkolóanyagok nyújthatnak.

Egyedi mennyezeti dizájnok

A trapézlemez nem csupán a falakon mutat jól. Állmennyezeti burkolatként is használható, hogy karakteres és ipari jellegű megjelenést kölcsönözz ilyen módon a tereknek. A lemez struktúrája lehetővé teszi, hogy különleges fényhatásokat hozz létre, különösen, ha megfelelő világítási technikát alkalmazol ehhez. A felfogatása nagyon egyszerű és könnyen szigetelhető a lemez feletti rész, így javítva a lakás hőháztartását.

Kreatív kerti bútorok és dekorációk

Kerti bútorok és egyéb kültéri dekorációs elemek készítésére is tökéletesen alkalmas a trapézlemez. Az időjárásálló tulajdonságai révén, kiválóan ellenáll a külső környezeti hatásoknak, így tartós megoldást nyújt például kerti asztalok, padok vagy virágtartók formájában. A megfelelő eszközökkel hatékonyan szabható, így ez nem fog gondot jelenteni a kisebb méretű bútordarabok elkészítésekor.

Funkcionális tárolóegységek

A trapézlemezekből készült tárolóegységek kiválóan használhatóak műhelyekben, garázsokban vagy kertekben. Ezek a tárolók könnyen összeszerelhetőek és a légmentesen illeszkedő lemezek megóvják a tárolt eszközöket az időjárás viszontagságaitól.

A felsorolt ötletekkel még nincs vége annak a hosszú listának, amire ez a kivételes termékkategória alkalmazható. A trapézlemez sokoldalúsága és az egyedi felhasználási módok széles tárháza bizonyítja, hogy ez az anyag sokkal több lehetőséget rejt, mint amit elsőre gondolnál. Tapasztald meg Te is a gyakorlatban!