A kinézet mindenkinek fontos, hiszen ha nem vagyunk megelégedve a testünkkel, akkor nem érezzük igazán jól magunkat a bőrünkben. Szerencsére, a problémák korrigálhatóak plasztikai sebészettel, de minden beavatkozást követően, az orvos utasításait célszerű betartani. Dr. Falus György plasztikai sebész szerint a mellnagyobbító műtét után „speciális kompressziós melltartót kap a páciens, amit 2 hónapig folyamatosan hordani kell”.

Ez a kiegészítő tulajdonképpen onnan kapta a nevét, hogy enyhe kompressziós hatást fejt ki a melleken. Ennek a nyomásnak a hatására fokozza a vér áramlását, így kisebb a kockázata a szövődmények kialakulásának. A műtéti sebek szintén gyorsabban regenerálódnak, ha az érintett hordja a speciális kompressziós melltartót a javasolt ideig.

Ez a kebeltartó kényelmesebb a hagyományos fajtáknál. Mivel csökkenti a műtét utáni fájdalmat, ezért napközben és éjszaka egyaránt hasznos a viselése. A melleket a megfelelő pozícióban tartja és ha implantátum lett behelyezve, akkor elősegíti a természetes tokképződést is.

A kompressziós melltartó kiválasztása

Ennek a kelléknek a kiválasztásánál fokozottan kell figyelnünk arra, hogy az a lehető legkényelmesebb legyen. Talán a legpraktikusabb viseletet az elöl cipzáras modellek kínálják. Ugyanis ezeket könnyen fel és le tudjuk venni, így nem kell bajlódnunk az öltözködéssel a testünk fájdalmas területén.

A legtöbb kompressziós melltartón állíthatóak a vállpántok is, így egyszerűen a mellkas formájához igazíthatóak. Azért is remek döntés egy ilyen melltartó, mert nem szükséges újat vásárolni, ha a mellplasztikai beavatkozás után csökken a duzzanat, elegendő csak megfelelően beállítani.

A kebeltartó anyagát szintén nagyon fontos figyelembe venni. Az a legjobb, ha légáteresztő textíliából készült. A kialakításának köszönhetően, a kompressziós melltartó nem irritálja a mellet, mert általában lapos varrással állítják elő. Az áron és főleg a minőségen nem érdemes spórolni, érdemes jó párat beszerezni belőle, mivel pár hónapig a beavatkozás után csak ilyet viselhetünk.

Milyen méret kell?

Nagyon oda kell figyelni arra, hogy milyen méretű kompressziós melltartót választunk, ugyanis megnőhet a kosárméret a műtét után. A választásban segíteni fog a plasztikai sebész, hiszen ő ismeri a mell új alakját, mint ahogyan azt is, hogy a későbbiekben mire lehet számítani.

Tudni kell, hogy kezdetben a mellek duzzadtak lesznek, ezért nagyobb méretű kompressziós melltartóra lesz szükség. A végső méret kialakulása viszont hónapokba is telhet. A megszokott, normális melltartókat akkor kezdhetjük el hordani mellplasztikai beavatkozás után, ha megtörtént a tokképződés és az implantátum helyes beépülése.

Amint látható, ez egy hosszabb folyamat, mégis megéri bevállalni az ezzel járó kellemetlenségeket, mert ezeknél sokkal nagyobb a mellműtét előnyeinek száma. Kerek, feszes, telt kebleket kapunk, tehát tökéletes lesz a nőiességünk legfontosabb szimbóluma. Ennek hatására sikereket érhetünk el, úgy szakmai, mint a magánélet terén, mert a megújult, szép külső hozzájárul az önbizalom helyreállításához.